Veel gestelde vragen

Vaak kun je uitstel van betaling aanvragen. Dat doe je bij het bedrijf of de organisatie waar je de schuld hebt. Of je vraagt om een betalingsregeling. Dan betaal je je schuld in kleinere delen af. Veel bedrijven en organisaties hebben hiervoor speciale regelingen en afdelingen. Je bent zeker niet de eerste die erom vraagt.

Kijk op de site van het Nibud. Daar vind je een stappenplan dat je helpt grip te krijgen op je geldzaken. Of download gratis de app fiKks voor je mobiele telefoon. Die helpt je ook om je financiële situatie op orde te krijgen.

Heb je een juridische vraag? Neem dan contact op met het Juridisch Loket. Zij helpen je en geven je informatie.

Heb je hulp nodig bij je administratie? Dan kun je terecht bij Humanitas Thuisadministratie, De Formulierenbrigade of Schuldhulp Op Maat.

Heb je nu zorgen? Neem dan contact op met Voormekaar.

Vraag hulp bij Voormekaar op www.gemeenteberkelland.nl/voormekaar of bel 0545 250 300. Of neem contact op met de Stadsbank Oost Nederland via www.stadsbankoostnederland.nl of telefoonnummer 088 766 36 66. Je krijgt dan mogelijk een schuldhulpverlener toegewezen.

Ga naar de website van het Nibud. Dat is het instituut in Nederland dat mensen adviseert over geldzaken en plannen met geld. Zij bieden een aantal zelftests en veel tips. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Voormekaar.

Je salaris kan veranderen. Het kan hoger worden. Of juist lager. Je kunt gaan trouwen of juist scheiden. Het is lastig om nu al in te schatten wat de gevolgen zijn in geld. Maar het is heel goed dat je er (nu al) over nadenkt. Als je je zorgen maakt, neem dan contact op met Voormekaar. Wij praten er met je over en helpen je overzicht en rust te krijgen.

Krijg je al schuldhulpverlening vanuit de Stadsbank, Humanitas, Schuldhulp Op Maat en/of andere organisaties? Geef deze verandering dan altijd door. Het kan belangrijk zijn voor je ondersteuning of aflossing.

Kijk op je bankafschriften en noteer welke bedrijven en organisaties geld afschrijven. Bel of mail ze en vraag om een schuldenoverzicht. Vind je dat te lastig of kom je er niet uit? Neem dan contact op met Voormekaar.

Vraag vrienden, familie of kennissen of zij je kunnen/willen helpen. Heb je niemand in je omgeving of neem je liever een professional in vertrouwen? Neem dan contact op met Stichting Mee. Zij werken met zogenaamde cliëntondersteuners. Dat zijn mensen die je persoonlijk helpen met verschillende zaken, zoals de administratie. Vind je dat te lastig of kom je er niet uit? Neem dan contact op met Voormekaar.

De gemeente Berkelland biedt dat gratis aan. Neem contact op met Voormekaar. Wij helpen je met het aanvragen.

Nee, het is een gratis voorziening van de gemeente Berkelland.

Als eerste brengen we je schulden in kaart. Dat geeft je vaak al veel rust. Daarna kijken we wat we kunnen doen om de schuld weg te werken. We proberen een zogenaamd ‘minnelijk schuldentraject’ te regelen. Dat betekent dat we proberen om afspraken te maken met je schuldeisers over het afbetalen van de schuld. Lukt dat niet? Dan doen we een aanvraag voor de wettelijke schuldsanering (WSNP).

Misschien zijn er regelingen of toeslagen waar je gebruik van kunt maken. Kijk op www.gemeenteberkelland.nl/rondkomen
Of neem contact op met Voormekaar. Zij kunnen met je meekijken naar je persoonlijke financiële situatie en je tips en adviezen geven.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan gerust contact op